ارزان ترین باتری مادام العمر هم کشف شد!/ عکس

تینا مزدکی: قطعا اولویت قرار دادن انرژی خورشیدی در دنیای امروز بسیار مهم است. دانشمندان انرژی خورشیدی را اولویت خود قرار دادند و به جای پانل های فتوولتاییک خورشیدی، برج هایی در صحرا را مورد بررسی قرار دادن که ردیف های عظیمی از آینه های سهمی (پارابولیدال) در اطراف آن ها طراحی شده اند و برای خورشید و انعکاس نور آن به سمت یک نقطه طراحی شده اند.

کشف ارزان‌ترین باتری بی‌نهایت!/ عکس

انرژی تولید شده توسط این سیستم اغلب بیش از 1000 درجه سانتی گراد (1832 درجه فارنهایت) است. این گرما را می توان مستقیماً یا با استفاده از توربین بخار برای تولید برق استفاده کرد یا می توان آن را برای استفاده بعدی با گرم کردن نوعی باتری حرارتی ذخیره کرد. بسیاری از این نوع تاسیسات از نمک های مذاب برای این منظور استفاده می کنند، زیرا خواص حرارتی آنها ذخیره و بازیابی گرما را در دماهای بالا امکان پذیر می کند.

نمک های مذاب دارای معایب قابل توجهی هستند. آنها می توانند فوق العاده خورنده باشند، تجهیزات را از بین ببرند و عمر مفید یک تاسیسات را کاهش دهند. همچنین ممکن است تولید آنها پرهزینه باشد و گاهی اوقات در دماهای پایین تر جامد شوند و کار کردن با آن ها به دردسر تبدیل شود.

این جا است که خاکستر آتشفشانی به کار می آید!

در سال 2021 یک آتشفشان منفرد در جزیره لاپالما در جزایر قناری فوران کرد و مناطق اطراف را به وسعت 200 میلیون متر مکعب یعنی چیزی حدود 80هزار استخر شنای المپیک، غرق در خاکستر و سنگ آذرین کرد.

کشف ارزان ترین باتری بی نهایت!/ عکس

در واقع یکی از ویژگی های آن این است که اصلا کمبود خاکستر آتشفشانی نداریم. حتی سالیانه مقدار زیادی خاکستر آتشفشانی وارد پروژه های مهندسی می شود. بنابراین محققان پتانسیل آن را به عنوان یک وسیله ذخیره سازی گرما آزمایش کردند؛ آن ها به شکل گلوله های خاکستر فشرده کردند و به طور مکرر آنها را بین 250 تا 750 درجه سانتی گراد (480 تا 1380 درجه فارنهایت) طی 1000 بار، گرم و سرد کردند.

محققان متوجه شدند که خاکستر دارای رسانایی گرمایی و ظرفیت گرمایی عالی است و همچنین از نظر فیزیکی و شیمیایی پایدار است و فقط 0.54 درصد افزایش جرم حاصل از اکسیداسیون طی این 1000 بار داشت.

علاوه بر این، آن ها دریافتند که خاکستر در کنار نمک های مذاب به خوبی کار می کند. اگر خاکستر با نمک های مذاب مخلوط شود، می تواند اثرات خورنده نمک ها را از بین ببرد، انرژی کافی دخیره کند و هزینه کمتری داشته باشد. خاکستر حتی می تواند در مخازنی که از نمک مذاب برای انتقال گرما استفاده می شود قرار گیرد و به خوبی از پس این مرحله بر بیاید.

این خاکسترها همچنین می توانند به عنوان یک گیرنده پرتوهای خورشیدی عمل کند، به این شکل که پرتوهای متمرکز خورشیدی مستقیماً به سمت ساختاری که از خاکستر ساخته شده است جذب می شوند و تبدیل گرما به برق با راندمان بالا را فراهم می کند.

در نهایت محققان می گویند خاکستر آتشفشانی از جزیره لاپالما، پتانسیل بسیار زیادی برای تبدیل شدن به یک ماده جایگزین و پایدار برای استفاده در میدان TES دارد که در عین حال مقرون به صرفه است و همچنین امکان صرفه جویی در ذخیره انرژی را فراهم می کند.

منبع: newatlas

227323

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ارزان ترین باتری مادام العمر هم کشف شد!/ عکس" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ارزان ترین باتری مادام العمر هم کشف شد!/ عکس"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه