برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به صرفه و کارآمد
توسط هابل انجام شد؛
شبکه هابل با به روزرسانی تراشه های بلوتوثی موجود در بازار توانست برای نخستین بار با فضا ارتباط بلوتوثی برقرار کند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری قدم آخر به نقل از تک کرانچ، در چهارم مارس، ماموریت هم سواری «ترنسپورتر 10» (Transporter-10) شرکت اسپیس ایکس از پایگاه نیروی فضایی واندنبرگ کالیفرنیا پرتاب شد و دو ماهواره متعلق به شبکه هابل را به مدار زمین فرستاد. این ماهواره ها اکنون موفق به انجام کاری به ظاهر غیرممکن شده اند: برقراری ارتباط بلوتوث با زمین از فاصله بیش از 370 مایلی (600 کیلومتری).
شبکه هابل که در سال 2021 توسط الکس هارو، بن وایلد، و جان کیم تاسیس شد، با چالشی سخت روبرو بود، زیرا ارتباطات بلوتوث معروف به این هستند که حتی وقتی کاربران در یک اتاق هستند نیز ممکن است قطع شوند. وایلد، بنیان گذار شرکت دیگری که با اینترنت اشیاء (IoT) سروکار دارد، وقتی برای نخستین بار با این مفهوم آشنا شد، شگفت زده شد. با این حال، از طریق تجربیات خود با دستگاه های مبتنی بر اینترنت اشیا ء، به این نتیجه رسید که این دستگاه ها بسیار انرژی بر و گران هستند از این رو برای ارتباط جهانی مناسب نیستند.
راه حل این مشکل در ارتباطات کم مصرف بلوتوث نهفته است که هابل به تازگی آن را به نمایش گذاشته است. هارو، مدیرعامل هابل، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: با نشان دادن اینکه ما می توانیم سیگنال ها را مستقیماً از تراشه های بلوتوث ارسال کنیم و آن ها را در فضا و از فاصله بیش از 600 کیلومتری دریافت کنیم، هزاران شکاک که ادعا می کردند آنچه ما در تلاش برای انجام آن هستیم غیرممکن است را رد کرده ایم.
این فناوری چگونه کار می کند؟
هابل به هیچ وجه فناوری بلوتوث را دوباره اختراع نمی کند. در عوض، ماهواره های آن با تراشه های بلوتوث 3.5 میلی متری موجود در بازار که تنها یک به روزرسانی نرم افزاری دریافت کرده اند، ارتباط برقرار می کنند. این به روزرسانی به تراشه ها اجازه می دهد تا با استفاده از توان کم، از جمله یک ماهواره در حال چرخش در فضا، ارتباط برقرار کنند.
آنتن آرایه فازی ماهواره، که مانند یک ذره بین عمل می کند، می تواند سیگنال های کم قدرت را از تراشه های روی زمین دریافت کند. محققان همچنین مجبور بودند مشکلات مربوط به داپلر و عدم تطابق فرکانس ها در ارتباطات را حل کند، زیرا داده ها بین اشیاء که با سرعت های بالا در حال حرکت بودند، مبادله می شدند.
این شرکت ادعا می کند که مشکل ارتباط جهانی را با کاهش 20 برابری مصرف باتری و کاهش 50 برابری هزینه های عملیاتی حل کرده است. شرکت قصد دارد یک میلیارد دستگاه در سراسر جهان را متصل کند و با فناوری خود صنایع مختلف را متحول سازد.
هارو افزود: ماموریت ما برای ساخت نخستین شبکه واقعاً جهانی، مقرون به صرفه و کارآمد پیشرفت قابل توجهی داشته است.
هابل اعلام کرده است که هم اکنون با مشتریان آزمایشی در زمینه دستگاه های مصرفی، ساخت و ساز و زیرساخت، زنجیره تامین و لجستیک، کشاورزی، نفت و گاز، و دفاع همکاری می کند.
راه پیش رو
اواخر سال جاری، هابل قصد دارد تا سومین ماهواره خود را در یک ماموریت ترنسپورتر دیگر به فضا پرتاب کند و در ماه های بعد با پرتاب چهارمین ماهواره، مجموعه بتا خود را تکمیل کند. تا اواخر 2025 تا اوایل 2026، این استارتاپ برنامه ریزی کرده است تا 32 ماهواره را یکجا به فضا پرتاب کند تا مجموعه تولیدی خود را کامل کند.
هنگامی که این مجموعه آماده شود، امکان برقراری ارتباط بلوتوث با ماهواره هابل را حداقل 8 بار در روز فراهم می آورد. با افزایش مقیاس مجموعه، هابل مشتاق است تا در خدماتی مانند نظارت بر خاک یا حتی مواردی که نیاز به پوشش مداوم دارند مشارکت کند.
وایلد در اطلاعیه مطبوعاتی گفت: با فروش سالانه نزدیک به 5 میلیارد دستگاه بلوتوث، شبکه ما این ظرفیت را دارد تا با فراهم آوردن ارتباط جهانی قابل دسترس، کم مصرف و مقرون به صرفه، تاثیر قابل توجهی بر روی زمینه های متعدد داشته باشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به صرفه و کارآمد" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به صرفه و کارآمد"، کلیک کنید.