کمبود پرستار با افزایش ظرفیت دانشکدههای پرستاری جبران نمیشود
رئیس شورای عالی نظام پرستاری گفت: با وجودی که با کمبود پرستار مواجه هستیم و باید پرستار تربیت کنیم، اما افزایش ظرفیت پرستاری نیز بدون در نظر گرفتن زیرساخت مناسب چیزی جز نتیجه معکوس ندارد.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری قدم آخر، هفتمین نشست شورای عالی سازمان نظام پرستاری با موضوع بررسی مطالبات پرستاران برگزار شد.
در این نشست اعضای شورای عالی نظام پرستاری با بررسی مهمترین مطالبات پرستاران که موجب نارضایتی و اعتراض پرستاران در برخی شهرها شده بر لزوم پیگیری جدی این مطالبات از وزارت بهداشت و سایر دستگاههای مسئول در دولت تأکید کردند.
وحید زمان زاده رئیس شورای عالی نظام پرستاری در این نشست گفت: پرستاران مطالبات انباشته شدهای دارند. از دیده نشدن و بیعدالتیها گلایه دارند و از مسئولان میخواهند هر چه زودتر به مطالبات آنها رسیدگی کنند.
وی همچنین با اشاره به افزایش مدارس بهیاری توسط وزارت بهداشت گفت: حدود ۳۲ مدرسه بهیاری داشتیم که با توجه به آمارهای جدید تعدادی نیز به این مدارس اضافه شده است. به نظر میرسد به رغم تذکراتی که به وزارت بهداشت داده شد این موضوع هنوز در وزارت بهداشت جدی گرفته نشده است.
زمان زاده گفت: با وجودی که با کمبود پرستار مواجه هستیم و باید پرستار تربیت کنیم، اما افزایش ظرفیت پرستاری نیز بدون در نظر گرفتن زیرساخت مناسب چیزی جز نتیجه معکوس ندارد. کجا میخواهیم ظرفیت دانشکدههای پرستاری را اضافه کنیم در پایتخت که نسبت استاد به دانشجو یک به ۳۰ است یا در شهرهای کوچک که حتی یک استاد ندارند. ما با افزایش ظرفیت پرستاری موافق هستیم، به شرطی که الزامات و زیرساختهای آن فراهم باشد.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری افزود: افزایش ظرفیت پرستاری بدون ایجاد زیرساخت خیانت به مردم است. ایجاد مدارس بهیاری خیانت به مردم است، این موارد را به وزیر بهداشت هم اعلام کردیم. پرستاری مراقبت نیست، پرستاری تشخیص و درمان است؛ یعنی پرستار حق تشخیص و درمان دارد
وی گفت: در مورد صلاحیت حرفهای نیز آنچه در معاونت پرستاری وزارت بهداشت انجام میشود، یک حالت نمایشی دارد و در واقع این کاری که به صورت شکسته بسته انجام میشود اصلاً صلاحیت حرفهای نیست در حالی که اگر درست انجام شود ضامن سلامت مردم است.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری درباره مدارس بهیاری گفت: در مورد مواد مرتبط با پرستاران در برنامه هفتم توسعه نیز هنوز مشخص نیست که معاونت درمان و معاونت توسعه وزارت بهداشت برنامهای برای اجرای این مفاد اعلام کردهاند یا نه.
وی افزود: در مورد دورههای آموزشی نیز به یکسری افراد مجوز میدهند، اما معاون آموزشی وزارت بهداشت نامه زده که هیئت مدیرههای نظام پرستاری نمیتوانند دوره آموزشی برگزار کنند، هیئت مدیرههای نظام پرستاری کدام استاندارد را رعایت نکردهاند که از برگزاری دورههای آموزشی محروم شدهاند.
احمد نجاتیان رئیسکل سازمان نظام پرستاری نیز در این نشست با تشریح اقدامات سازمان نظام پرستاری در ۵۸ روز گذشته از جمله حضور نماینده نظام پرستاری در کمیته انتخاب وزیر بهداشت، دیدارهایی که با رئیسجمهوری، وزیر بهداشت، مسئولان شورای امنیت کشور و دادستان کل کشور برای پیگیری مطالبات پرستاران انجام شده است، پرداخت.
وی گفت: با حضور پررنگ نماینده سازمان نظام پرستاری در این جلسات و بهخصوص در جلسه شورای امنیت کشور، سازمان نظام پرستاری چندین بار در مصوبات این شورا به عنوان نهاد قانونی پیگیری مطالبات پرستاران ذکر شد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کمبود پرستار با افزایش ظرفیت دانشکدههای پرستاری جبران نمیشود" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کمبود پرستار با افزایش ظرفیت دانشکدههای پرستاری جبران نمیشود"، کلیک کنید.