ایده ای برای پسماندهای کفش در خانه پدری «جلال آل احمد»
در کارگاه «پسماند شهری محله سنگلج» که در خانه پدری جلال آل احمد برگزار شد، پسماندهای تولید کفش به آثار هنری تبدیل شدند.
به گزارش قدم آخر بنا بر اعلام روابط عمومی خانه پدری جلال آل احمد، کارگاه پسماند شهری محله سنگلج به منظور پویاسازی فرهنگی اجتماعی و محیط زیستی در فضای عمومی شهری برای معماران، طراحان و هنرمندان علاقه مند به محیط زیست در تاریخ 16 و 17 فروردین ماه در خانه پدری جلال آل احمد برگزار شد.
این کارگاه محلی که در دو روز برای شناخت ایده پردازی، طراحی گروهی و چیدمان شهری با استفاده از پسماند تولید کفش در محله سنگلج تهران برگزار شد، با اعطای مدرک از طرف ایکوم ایران (کمیته ملی موزه ها) همراه بود.
محبوبه کاظمی دولابی که توسعه گر فرهنگی و بهره بردار خانه پدری جلال آل احمد است، گفت: زمانی که این بنا را از صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی تحویل گرفتم، پر از زباله و پسماندهای کفش بود. در آن زمان این خانه محل تفکیک زباله بود و برای آغاز مرمت بنا ناچار بودیم تا محل را پاکسازی کنیم و نخاله های زیادی را که چندین کامیون می شد بیرون ریختیم.
او ادامه داد: با توجه به زحمت زیادی که برای خروج زباله ها از این بنا کشیده شد از همان زمان توجهمان به حوزه بازیافت و توسعه پایدار شهری و محیط زیست جلب شد. در واقع این رویداد و برگزاری کارگاه پسماند شهری محله سنگلج، تولدی دوباره برای محل است تا بتوانیم بار دیگر توجه مسیولان شهری را به این منطقه فرهنگی جلب کنیم.
سید احمد محیط طباطبایی ـ رییس ایکوم ایران (کمیته ملی موزه ها) نیز با اشاره به تعریف جدید موزه ها در دنیای امروز، گفت: موزه ها در تعاریف جدید نهادهایی هستند که باید به معضلات و مشکلات اجتماعی مخاطبان پاسخ دهند. تشکیل موزه ای در خانه پدری جلال آل احمد جدا و خارج از این مهم نمی تواند باشد. از این رو به همت اعضای کمیته ملی موزه های ایران و سایر همکاران، برنامه ای با کمک و پشتیبانی مجموعه خانه پدری جلال آل احمد شکل گرفت و برگزار شد تا یکی از بزرگترین مشکلات و معضلات این محله را مورد توجه قرار دهد؛ چراکه سالهاست این محله به مکانی برای تولید کفش تبدیل شده و ضایعات تولیدی چرم همواره معضلاتی را برای مردم محل ایجاد کرده اند.
او افزود: بخش عمده ضایعات و دورریزهای چرم به عنوان زباله در این منطقه انباشت می شود. به عبارتی می توان گفت کارگاه پسماند شهری محله سنگلج جامعه محلی و جامعه هنری را رودرروی یکدیگر قرار داده و طی 24 ساعت شاهد رفتار بسیار موثر هنری در ارتباط با این موضوع بودیم و نمونه های مختلفی از رفتارهای زیست محیطی و معضلات این مهم در معرض دید مخاطب قرار گرفت. به این ترتیب می توان گفت که در ارتباط با محور پایداری شاهد رفتاری بسیار منسجم و به روز در این کارگاه بودیم که با محوریت خانه پدری جلال آل احمد برگزار شد. حمایت و پشتیبانی شهرداری و گروه زیست محیطی منطقه نیز با این رویداد همراه بود.
رییس ایکوم ایران تاکید کرد: نتایج حاصل از این کارگاه نه تنها در قالب تکثیر موضوع که به صورت هنر ارایه شد، بلکه با تاکید بر لزوم تغییر و خروج مراکز دباغی از محل همراه بود. نباید فراموش کرد مواردی مانند دباغی چرم باید از منطقه خارج شود؛ چراکه جایی در مناطق شهری برای این بخش وجود ندارد.
پایان خبر قدم آخر
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ایده ای برای پسماندهای کفش در خانه پدری «جلال آل احمد»" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ایده ای برای پسماندهای کفش در خانه پدری «جلال آل احمد»"، کلیک کنید.