تحول در برنامه ریزی شهری باید مبتنی بر نیاز شهروندان باشد
به گزارش خبرگزاری قدم آخر از قزوین؛ «رامین ساعد» سرپرست دفتر برنامه ریزی شهری و طرح های توسعه و عمران وزارت راه و شهرسازی در چهل و پنجمین نشست تخصصی معاونین شهرسازی و معماری کلانشهرهای ایران که به میزبانی قزوین در حال برگزاری است اظهارکرد: تحول در سیاست گذاری و برنامه ریزی شهری باید مبتنی بر توجه به نیازها و ظرفیت های شهروندان باشد در راستای تحق این مهم استفاده از بافت های موجود و کاهش اثرگذاری بافت های غیرکاربردی باید در اولویت قرار گیرد.
وی به مشارکت شهروندان جهت پیشبرد مطلوب تر مدیریت شهری تاکید نمود و اصفهان را به عنوان کلانشهر پیشکسوت و موفق در این مورد معرفی کرد.
این مقام مسئول در ادامه به بیان چالش ها و ضرورت های مرتبط با بافت های ناکارآمد شهری پرداخت و اظهارکرد: بافت شهری کارآمد و ناکارآمد به معنای تبلور سیاست گذاری صحیح و ناصحیح است که اصلاح ناکارآمدی آن مورد توجه ویژه قرار دارد.
ساعد تصریح کرد: بازآفرینی حاصل تصویرسازی های مختلفی است و تلاش بر این است سیاست هایی مانند پرداختن به موضوع توسعه میان افزا و افزایش تراکم و کاربری های ترکیبی به خصوص در کلانشهرها در اولویت کاری باشد.
وی خاطرنشان کرد: سیاست گذاری صحیح شهر را به سمت پویایی سوق خواهد داد و بافت شهر تبلور تصمیمات و سیاست گذاری های درست خواهد بود و تلاش ما اصلاح بافت های ناکارآمد و فرسوده شهری است.
سرپرست دفتربرنامه ریزی شهری و طرح های توسعه و عمران وزارت راه و شهرسازی در خاتمه از تمامی مسئولین حوزه شهرسازی و معماری خواست تا به همکاری نزدیک و تبادل تجربیات در جهت بازآفرینی بافت های ناکارآمد بپردازند و بر ضرورت توجه به مسائل محوری مانند محیط زیست و مشارکت شهروندان تاکید کرد.
نظرات کارشناسان قبل از اجرای پروژه ها مدنظر قرار گیرد
در ادامه این نشست «محمد عزتی» رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران با ارائه نقدی جامع به سیاست های موجود در حوزه مدیریت شهری و ساخت وساز بر لزوم بازنگری در دستورالعمل های فعلی تأکید کرد.
وی افزود: پنج سال گذشته محدودیت هایی بر افزایش ارتفاع ساختمان ها و تراکم اعتباری اعمال شده است که ساخت وساز در بسیاری از شهرها را به حداکثر هفت طبقه محدود کرده است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی تصریح کرد: سیاست ها به جای کاهش فشار بر زمین های شهری به سازندگان مسکن راهی برای دور زدن محدودیت ها ارائه داده است سازندگان به جای کاهش سطح اشغال با استفاده از طرح هایی به سطح اشغال ۷۰ درصد پناه آورده اند که نیازمند اصلاح جدی است.
عزتی به نقد عملکرد نهادهای بالادستی پرداخت و اظهارکرد: بسیاری از پروژه ها در استان ها و شهرها پس ازچند ماه بررسی و اصلاح در کارگروه های زیربنایی با یک تصمیم ساده از سوی کارشناسان وزارتخانه ها متوقف یا رد می شوند.
وی ادامه داد: تصمیم گیری نهایی بدون در نظر گرفتن نظرات مدیران و کارشناسان محلی و استانی که به خوبی با شرایط شهرها آشنایی دارند به نفع مدیریت شهری نیست.
این مقام مسئول بیان کرد: شهرداری ها نباید صرفاً براساس مقررات سخت گیرانه و بدون انعطاف عمل کنند چرا که اگر این گونه بود بسیاری از پروژه های شهری هرگز به مرحله اجرا نمی رسیدند.
عزتی در خاتمه خواستار آسیب شناسی این مشکلات شد و پیشنهاد داد: راهکارهایی برای تسهیل فرآیندهای تصمیم گیری و تصویب پروژه های شهری با مشارکت نهادهای محلی و استانی ارائه شود تا روند توسعه شهری سریع تر و مؤثرتر پیش برود.
46
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تحول در برنامه ریزی شهری باید مبتنی بر نیاز شهروندان باشد" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تحول در برنامه ریزی شهری باید مبتنی بر نیاز شهروندان باشد"، کلیک کنید.