زنان ما باید از ولایت مداری حضرت معصومه(س) برای خود الگو بسازند
قدم آخر/آذربایجان شرقی یک استاد دانشگاه و کارشناس مذهبی به ولایت پذیری حضرت معصومه(س) اشاره کرد و افزود: زنان ما باید پیرو ولی خود باشند و بتوانند از این ولایت مداری حضرت معصومه(س) برای خود الگو و اسوه بسازند و پشت سر ولایت حرکت کنند.
حجت السلام والمسلمین سید جلال موسوی شربیانی در گفت وگو با قدم آخر اظهار کرد: حضرت فاطمه معصومه(س) دختر امام موسی بن جعفر(ع) بود که تحت تربیت مستقیم پدر و برادربزگوارشان امام رضا(ع) قرار داشت.
وی ادامه داد: حضرت فاطمه معصومه(س) هر چند که در طول زندگی خود کمتر از وجود پدر بهره مند بود چرا که زندانی شدن امام موسی بن جعفر(ع) فرصت کمی را ایجاد کرد که حضرت معصومه(س) بتواند در خدمت پدر باشد اما در همان مدت زمان کم بهره های زیادی بردند.
وی به بُعد اجتماعی حضرت فاطمه معصومه(س) اشاره کرد و گفت: حرکت حضرت معصومه(س) از شهر مدینه به سمت، خود یک نشانه از پویایی شخصیت اجتماعی حضرت معصومه(س) و یک حرکت سیاسی، جهادی و نشان دهنده نقش یک زن در جامعه است، آن هم در جامعه ای که اگر امام دچار مشکل شود حتی یک زن هم می تواند برای دفاع از ولایت و امامت گام بردارد و حضور خود را در صحنه اجتماعی نشان دهد.
این استاد دانشگاه به نقش سیاسی حضرت فاطمه معصومه(س) اشاره کرد و گفت: حضرت معصومه(س) به دنبال ولایت و رهبرشان امام رضا(ع) بودند تا ایشان را یاری کنند، همچنین اهدافی که امام رضا(ع) از هجرت خود به ایران داشتند این بود که نسل شیعه را به نوعی در ایران تقویت و گسترش دهند که یکی از بزرگ ترین اقدام هایی بود که حضرت معصومه (س) انجام دادند.
وی به بُعد عبادی حضرت معصومه(س) اشاره کرد و توضیح داد: در شهر قم محلی به نام “بیت النور” وجود دارد که در آنجا محل عبادت حضرت معصومه(س) بوده که این امر، نشان دهنده شخصیت کمال یافته عبودیتی حضرت معصومه(س) است.
حجت السلام شربیانی به همزمانی حکومتی که با حضرت معصومه(س) برپا بوده اشاره کرد و گفت: در دوران حضرت فاطمه معصومه(س) حکومت عباسیان پا برجا بود، از حاکمان آن، هارون رشید بود که قاتل امام موسی بن جعفر(ع) بوده و بعد از خودش پسرش امین به حکومت می رسد اما آشفتگی ها و بحران های سیاسی آن زمان، کار را به جایی می رساند که بلاخره مامون برادر ناتنی امین علیه او قیام می کند و خود خلیفه می شود.
وی به علت ازدواج نکردن حضرت معصومه (س) اشاره کرد و گفت: ازدواج نکردن حضرت فاطمه معصومه (س) را از دو بُعد می توان بررسی کرد. بُعد اول، در واقع بُعد معنوی و شخصیت بی همتایی است که حضرت معصومه داشتند و در آن شرایط و روزگار موردی که هم کفو حضرت معصومه(س) باشد کم بوده و یا به خاطر مسایل سیاسی این اتفاق نیفتاد. در خصوص بُعد دوم، امام موسی بن جعفر(ع) در زندان هارون به سر می برده و شخصیتی داشته که علیه خلیفه به پا خواسته و زندانی شده است، در این شرایط بحران و آشفتگی سیاسی که چنین شخصیتی در زندان است و خانواده وی شدیدا زیر نظر دستگاه حکومتی قرار دارد بلاخره افراد معدودی جریت می کنند به این خانواده نزدیک شده و با آن ها وصلت کنند که به نوعی وصلت با چنین خانواده هایی در واقع شرایط سیاسی خاصی برایشان ایجاد می کرد.
وی خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه معصومه(س) یک دختر بود و در نگاه ایمه اطهار و رسول اکرم(ص)، جنس مونث و دختر به قدری اهمیت داشته است که پیامبر اکرم(ص) می فرماید: خَیْرُ اوْلادکُمْ الْبَناتُ. بهترین فرزندان شما دختران هستند.
اسن استاد دانشگاه ادامه داد: زیبایی هایی که در وجود جنس دختر است می تواند تاج افتخاری برای پدر و خانواده باشد که حضرت معصومه(س) با تمام کمالات این افتخار را داشتند که دختر و خواهر «ولی الله» باشند.
وی یادآوری کرد: امام موسی بن جعفر(ع) به دخترانشان وصیت کرده بودند که بدون اجازه امام رضا(ع) وصلت نکنند و با مصلحت او، به انتخاب افراد دست بزنند بنابراین از جهت فرهنگی و حفظ حریم خانوادگی، این مسیله به عنوان یک مسیله فرهنگی در نظر گرفته می شود.
پایان خبر قدم آخر
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "زنان ما باید از ولایت مداری حضرت معصومه(س) برای خود الگو بسازند" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "زنان ما باید از ولایت مداری حضرت معصومه(س) برای خود الگو بسازند"، کلیک کنید.