قرارداد 89 روزه توهین آشکار به جامعه پرستاری بود/ سالیانه 15 هزار پرستار استخدام شوند تا کمبود نیرو جبران شود
رییس کل نظام پرستاری به قدم آخر گفت:
رییس کل نظام پرستاری با انتقاد از قراردادهای پرستاران خواستار تبدیل وضعیت نیروهای طرحی، قراردادی و شرکتی در طرح ساماندهی کارکنان دولت شد.
محمد تقی جهانپور رییس کل سازمان نظام پرستاری در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری قدم آخر، با اشاره به عدم همکاری بیمه ها در اجرای تعرفه خدمات پرستاری اظهار کرد: بیمه های سلامت و تامین اجتماعی تاخیر دو تا سه ماه در پرداخت مطالبات دارند و اگر این تاخیرها وجود نداشته باشد وزارت بهداشت و دیگر مراکز به راحتی قانون تعرفه خدمات پرستاری را اجرا می کنند.
وی افزود: این پرداختی ها در شان جامعه پرستاری نیست و امیدواریم مسیولین با برنامه ریزی کامل این وضعیت را بهبود ببخشند. ما جلساتی را با شورای عالی بیمه سلامت انجام داده و برای افزایش بسته های خدمات پرستاری و کای پرستاری رایزنی های لازم را انجام می دهیم.
جهانپور بیان کرد: در حوزه اضافه کار پرستاری به شدت گلایه داریم و عملا در شرایط شیفت های طولانی و سختی کار پرستاری اضافه کار پرداختی کنونی را در شان جامعه پرستاری کشور نمی دانیم. متاسفانه اضافه کار پرستاران بر اساس زمان حضور است در حالی که باید بر اساس نوع کار آنها متفاوت باشند. عمده پرستاران ما بیمه تامین اجتماعی هستند و انتظار این است که حق و حقوق پرستاران و از جمله اضافه کار آنها بر اساس قوانین تامین اجتماعی پرداخت شود.
کم لطفی به پرستاران طرحی
رییس کل نظام پرستاری در رابطه با وضعیت پرستاران طرحی نیز گفت: طرح پرستاری دو ساله بوده و با توجه به کمبود شدید پرستار که در کشور وجود دارد به چهار سال تمدید می شود. در پرستاری دو سال طرح اجباری است. بسیاری از این افراد در دوارن کرونا با وجود اتمام طرح دوساله دوباره درخواست تمدید طرح کردند در آن دوران سخت بتوانند به مردم کمک کنند و باری را از دوش نظام سلامت سبک کنند. پس از کرونا به این افراد بی مهری شد، تنها تعداد قلیلی از دانشگاه های علوم پزشکی مانند بم نگذاشتند که این پرستاران از سیستم خارج شده و با آنها قرار داد شرکتی امضا شد. این توقع وجود داشت که نیروهای طرحی هم در سیستم درمانی سراسر کشور باقی بماند. اما چنین نشد و این گلایه را از دانشگاه های علوم پزشکی داریم که این نیروها را حفظ کنند اما چنین امری رخ نداد.
وی با اشاره به جلسه خود با یکی از اعضای شورای نگهبان نیز گفت: امیدواریم در طرح ساماندهی کارکنان دولت، پرستاران طرحی دوران کرونا دیده شوند، این نیروها چون قرارداد مستقیم داشتند سازمان استخدامی، سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان مجلس بهتر می توانند این پرستاران را تبدیل وضعیت کنند.
رییس کل سازمان نظام پرستاری همچنین با بیان اینکه قرارداد شرکتی هم در شان پرستاران کشور گفت: پرستاری یک رشته تخصصی است که با سلامت مردم سر و کار دارد. پرستاری یک رشته ارزشمند در همه جهان است و ما هم باید از نیروهای متخصص و با مهارت به نحو احسن و آنچان که در شان مردم و جامعه پرستاری است استفاده کنیم.
قرارداد89 روزه توهین آشکار به پرستاران بود
وی همچنین با انتقاد ازپرستاران با قراردادهای 89 روزه نیز گفت: این نوع قرار داد یک توهین آشکار به پرستاران کشور است؛ چرا دانشگاه های علوم پزشکی باید با پرستاران اینگونه قرارداد امضا کند؟ بسیاری از دانشگاه ها به صورت هییت امنایی مدیریت می شوند، هییت امنا می تواند از معاونت توسعه وزارت بهداشت مجوز گرفته و نیروهای پرستاری که قرارداد 89 روزه دارند تبدیل به نیروهای با قرارداد معین شوند. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این کار را انجام داده و بسیاری از این پرستاران جذب شدند با این کار هم حق و حقوق پرستاران حفظ می شود و هم خدمات مراقبتی بهتر می شود.
جهانپور بیان کرد: قرارداد 89 روزه طرح اولیه ای برای دوران کرونا و برای گروه های خارج از پرستاری مانند انتظامات، پشتیبانی و … در بیمارستان های صحرایی بود متاسفانه این کم لطفی در حق جامعه پرستاری بود که پس از عبور از بحران کرونا آنها فراموش شدند.
وی با بیان اینکه ما از استیفای حقوق جامعه پرستاری کوتاهی نمی کنیم، گفت: ما نهادها و ارگان های مختلف برای این منظور تعامل داریم. اگر هرگونه حق و حقوقی از جامعه پرستاری ضایع شود ما در سیستم قضایی با عنوان ترک فعل شکایت ثبت خواهیم کرد.
او یادآور شد: به دلیل عدم پیگیری مطالبات پرستاری متاسفانه گروهی از پرستاران در حال مهاجرت هستند که این موضوع موجب کاهش کیفیت مراقبت های پرستاری شده و به سلامت مردم آسیب می رسد. در دو سال گذشته 16 هزار تخت بیمارستانی اضافه شده به ازای این تخت ها چه تعداد نیروی پرستاری استخدام داشتیم؟ چه تعداد دانشجو در دانشگاه ها پذیرش شده اند، چه تعداد پرستار بازنشسته و چه تعداد ترک کار کرده اند؟
میزان استخدامی سالیانه
وی با بیان اینکه سالیانه بیش از 10 هزار دانشجوی پرستاری فارغ التحصیل می شوند، گفت: در نهایت امسال قرار است هشت هزار و 500 نفر به کادر پرستاری کشور اضافه شوند. این عدد برای قبل از اضافه شدن 16 هزار تخت بود، به ازی هر یک تخت و اضافه شدن هر بیمارستانی که قرار است که افتتاح شود باید برای تامین پرستار آن تصمیم گرفته شود.
جهانپور بیان کرد: بیش از 150 هزار نفر کمبود پرستار در کشور داریم، برای جبران این کمبودها باید پذیرش دانشجو 1.5 برابر شده و سالیانه حداقل 15 هزار نفر پرستار نیز استخدام شوند، همزمان در موضوعات رفاهی پرستاران اقدام کنیم تا خروج از بیمارستان ها و مهاجرت ها کاهش پیدا کند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قرارداد 89 روزه توهین آشکار به جامعه پرستاری بود/ سالیانه 15 هزار پرستار استخدام شوند تا کمبود نیرو جبران شود" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قرارداد 89 روزه توهین آشکار به جامعه پرستاری بود/ سالیانه 15 هزار پرستار استخدام شوند تا کمبود نیرو جبران شود"، کلیک کنید.