معرفی گیاهان مناسب برای فضای آشپزخانه
جدا از اینکه گلهای آپارتمانی خیلی خوشگل و جذاب هستن و حسابی به خونه مون روح میدن کلی دلیل دیگه هم هست که نشون میده داشتن گیاه تو آشپزخونه یه فکر خیلی هوشمندانه ست. بذار چندتاشو با هم مرور کنیم :

- تصفیه هوا : آشپزخونه مخصوصا وقتی داریم غذا میپزیم پر میشه از بوهای مختلف بخار و حتی آلودگی های ریز. گیاهان مثل یه فیلتر طبیعی عمل میکنن و این آلودگی ها رو جذب میکنن و به جاش اکسیژن خالص بهمون تحویل میدن. فکرشو بکن هوای آشپزخونه ت همیشه تازه و تمیز باشه!
- ایجاد حس آرامش و شادی : رنگ سبز گیاهان و حضورشون تو محیط یه حس آرامش و نشاط فوق العاده بهمون میده. وقتی تو یه آشپزخونه پر از گیاه غذا میپزی یا وقت میگذرونی استرست کم میشه و حس بهتری داری. امتحان کن خودت متوجه میشی!
- افزایش رطوبت هوا : آشپزخونه معمولا به خاطر پخت و پز و شستن ظرف ها رطوبت بیشتری نسبت به بقیه جاهای خونه داره. این رطوبت برای خیلی از گیاهان آپارتمانی خیلی خوبه و باعث میشه شاداب تر بمونن. همچنین برای ما آدم ها هم رطوبت مناسب هوا خیلی مفیده مخصوصا تو فصل های خشک.
- دکوراسیون زنده و طبیعی : گیاهان یه عنصر دکوراتیو خیلی قوی هستن. یه گلدون خوشگل با یه گیاه سرحال خیلی ساده میتونه ظاهر آشپزخونه تو از این رو به اون رو کنه. دیگه لازم نیست کلی پول بدی برای دکوری های گرون قیمت طبیعت خودش بهترین دکوراتور دنیاست!
- دسترسی به سبزیجات تازه : خیلی از گیاهانی که برای آشپزخونه مناسب هستن گیاهان خوراکی و سبزیجات معطر هم هستن. تصور کن وسط آشپزی یهو یادت بیفته نعناع نداری کافیه بری سراغ گلدون نعناع تو آشپزخونه و چند تا برگ تازه بچینی! از این تازه تر و باحال تر مگه داریم؟
نور آشپزخونه ت چطوره؟ کلید انتخاب گیاه مناسب!
قبل از اینکه بپریم سراغ معرفی گیاهان یه لحظه وایسا! مهم ترین چیزی که باید در نظر بگیری نور آشپزخونه ته. مثل آدما گیاهان هم به نور نیاز دارن تا بتونن غذاشونو درست کنن و زنده بمونن. اما خب نور آشپزخونه ها با هم فرق میکنه. بعضی آشپزخونه ها غرق نور خورشیدن بعضی ها هم نورشون خیلی کمه.
برای اینکه بفهمی نور آشپزخونه ت چطوره یه تست خیلی ساده هست :
- نور مستقیم : اگه آشپزخونه ت پنجره های بزرگ رو به جنوب داره و نور خورشید مستقیم چند ساعت در روز به داخل میتابه یعنی نورش زیاده و مستقیمه. تو اینجور آشپزخونه ها گیاهان عاشق آفتاب خیلی خوب رشد میکنن.
- نور غیر مستقیم : اگه آشپزخونه ت پنجره داره ولی نور خورشید مستقیم بهش نمیتابه یا نور از پنجره های رو به شرق یا غرب میاد یعنی نورش غیرمستقیم و متوسطه. این نوع نور برای بیشتر گیاهان آپارتمانی ایده آله.
- نور کم : اگه آشپزخونه ت پنجره نداره یا پنجره ش خیلی کوچیکه و نور کمی وارد میشه یعنی نورش کمه. تو اینجور آشپزخونه ها باید سراغ گیاهانی بری که به نور کم مقاوم هستن.
حالا که نور آشپزخونه تو سنجیدی بریم سراغ معرفی گیاهان مناسب برای هر نوع نور!
گیاهان عاشق آفتاب آشپزخونه های پر نور
اگه آشپزخونه ت غرق نور خورشیده و دلت میخواد گیاهانی داشته باشی که عاشق آفتاب باشن این چندتا گزینه رو حتما بررسی کن :
۱. ریحان : پادشاه سبزیجات معطر آفتاب دوست
ریحان فقط یه سبزی خوشبو نیست یه گیاه آپارتمانی بی نظیر هم هست به شرطی که نور کافی بهش برسه. ریحان عاشق نور مستقیم خورشیده و حداقل ۶ تا ۸ ساعت نور مستقیم در روز نیاز داره تا سرحال بمونه و برگ های معطر و خوشمزه شو بهت هدیه بده.
چرا ریحان برای آشپزخونه عالیه؟
- عطر فوق العاده : عطر ریحان تو آشپزخونه پخش میشه و فضا رو پر از حس تازگی و طعم خوشمزه میکنه.
- کاربردهای بی شمار : از ریحان تازه میتونی تو انواع سالادها پاستاها سس ها و خیلی غذاهای دیگه استفاده کنی. یه گلدون ریحان یعنی همیشه یه چاشنی تازه و خوشبو دم دست داری.
- نگهداری نسبتاً آسون : ریحان به شرط نور کافی و آبیاری منظم خیلی خوب رشد میکنه و دردسر زیادی نداره.
نکات نگهداری ریحان در آشپزخونه :
- نور : ریحان عاشق نور مستقیم خورشیده. بهترین جا براش کنار پنجره های رو به جنوب یا شرق آشپزخونه ست.
- آبیاری : خاک ریحان همیشه باید کمی مرطوب باشه ولی غرقابی نشه. وقتی سطح خاک خشک شد دوباره آبش بده.
- زهکشی : گلدون ریحان حتما باید زهکشی خوبی داشته باشه تا آب اضافی از زیرش خارج بشه و ریشه هاش نپوسن.
- چیدن برگ ها : برای اینکه ریحان پرپشت بشه و برگ های جدید بده مرتب برگ های بالایی و جوانشو بچین. نگران نباش چیدن برگ ها باعث میشه بیشتر رشد کنه!
۲. رزماری : عطر مدیترانه ای در آشپزخونه ت
رزماری یه گیاه همیشه سبز معطر با برگ های سوزنی شکل و عطر بی نظیره که یادآور سواحل مدیترانه ست. رزماری هم مثل ریحان عاشق نور خورشیده و برای آشپزخونه های پر نور یه انتخاب فوق العاده ست.
چرا رزماری برای آشپزخونه جذابیت داره؟
- عطر آرامش بخش : عطر رزماری خیلی آرامش بخشه و فضا رو مطبوع میکنه. بعضی ها حتی میگن بوی رزماری باعث افزایش تمرکز هم میشه!
- طعم بی نظیر در غذاها : رزماری یه ادویه فوق العاده ست برای طعم دادن به گوشت مرغ ماهی سیب زمینی و خیلی غذاهای دیگه. با داشتن یه گلدون رزماری همیشه یه ادویه تازه و خوشبو در دسترس داری.
- مقاومت به خشکی : رزماری نسبت به خیلی از گیاهان دیگه به خشکی مقاوم تره و اگه یه وقت یادت بره آبش بدی خیلی زود پژمرده نمیشه.
نکات نگهداری رزماری در آشپزخونه :
- نور : رزماری به نور زیاد و مستقیم خورشید نیاز داره. حداقل ۶ ساعت نور مستقیم در روز براش ایده آله.
- آبیاری : رزماری رو بین دو آبیاری بذار خاکش کاملا خشک بشه. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه هاش میشه.
- زهکشی : مثل ریحان زهکشی خوب گلدون رزماری خیلی مهمه.
- هرس کردن : برای اینکه رزماری پرپشت و خوش فرم بمونه هر از گاهی شاخه های بلندشو هرس کن. شاخه های هرس شده رو هم میتونی خشک کنی و به عنوان ادویه استفاده کنی!
۳. آویشن : عطر و طعم اصیل در گلدان آشپزخانه
آویشن یه گیاه کوچک و پرپشت با برگ های ریز و عطر قوی و دلنشینه. آویشن هم عاشق نور خورشیده و برای آشپزخونه های آفتاب گیر یه انتخاب عالیه.
مزایای داشتن آویشن در آشپزخونه :
- عطر قوی و دلپذیر : عطر آویشن خیلی قویه و فضا رو پر از حس تازگی و طعم اصیل میکنه.
- کاربرد در آشپزی و درمان : آویشن یه ادویه پرکاربرد تو آشپزیه و خواص دارویی هم داره. میتونی ازش برای طعم دادن به سوپ ها خورشت ها گوشت ها و حتی دمنوش های گیاهی استفاده کنی.
- نگهداری آسون و کم توقع : آویشن گیاه کم توقعیه و به شرط نور کافی و آبیاری مناسب خیلی خوب رشد میکنه.
نکات نگهداری آویشن در آشپزخونه :
- نور : آویشن به نور مستقیم خورشید نیاز داره. حداقل ۶ ساعت نور مستقیم در روز براش ضروریه.
- آبیاری : آویشن رو بین دو آبیاری بذار خاکش کاملا خشک بشه. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه هاش میشه.
- زهکشی : زهکشی خوب گلدون آویشن خیلی مهمه.
- هرس کردن : برای اینکه آویشن پرپشت بشه شاخه های بلندشو هرس کن. هرس کردن باعث تحریک رشد شاخه های جدید میشه.
گیاهان عاشق نور غیر مستقیم برای آشپزخانه های متوسط نور
اگه آشپزخونه ت نور غیرمستقیم و ملایمی داره نگران نباش! کلی گیاه خوشگل و مقاوم هستن که عاشق این نوع نورن و تو آشپزخونه ت حسابی خوشحال میشن.
۴. پتوس : گیاه رونده ی همیشه سبز و مقاوم
پتوس یکی از محبوب ترین و مقاوم ترین گیاهان آپارتمانیه. پتوس به نور کم و سایه مقاومه و برای آشپزخونه هایی که نور مستقیم ندارن یه انتخاب بی نظیره. پتوس یه گیاه رونده ست و میتونی اونو تو گلدون آویزون بذاری یا بذاری از قفسه ها و کابینت ها آویزون بشه و یه آبشار سبز خوشگل درست کنه.
چرا پتوس برای آشپزخونه عالیه؟
- مقاومت فوق العاده : پتوس خیلی مقاومه و به شرایط مختلف محیطی سازگاره. اگه تازه کار باغبونی رو شروع کردی پتوس یه انتخاب عالیه چون خیلی کم توقعه و زود به زود قهر نمیکنه!
- تصفیه هوای قوی : پتوس یکی از بهترین گیاهان تصفیه کننده هواست و میتونه سموم و آلودگی های هوا رو جذب کنه و هوای آشپزخونه تو تمیزتر کنه.
- زیبایی و تنوع : پتوس برگ های سبز خوشگلی داره و انواع مختلفی داره با رنگ ها و طرح های متنوع. میتونی پتوس ابلق پتوس مرمری یا پتوس نئون رو انتخاب کنی و تنوع رو به آشپزخونه ت بیاری.
- نگهداری خیلی آسون : پتوس به آبیاری زیاد حساس نیست و نور کم رو هم تحمل میکنه. خلاصه که نگهداریش خیلی راحته و برای آدم های پرمشغله هم مناسبه.
نکات نگهداری پتوس در آشپزخونه :
- نور : پتوس نور غیرمستقیم و ملایم رو ترجیح میده ولی نور کم رو هم تحمل میکنه. از قرار دادن پتوس در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کن چون باعث سوختگی برگ هاش میشه.
- آبیاری : پتوس رو بین دو آبیاری بذار خاکش کمی خشک بشه. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه هاش میشه. بهترین زمان برای آبیاری پتوس وقتیه که سطح خاکش خشک شده باشه.
- رطوبت : پتوس عاشق رطوبته و محیط آشپزخونه که معمولا رطوبتش بیشتره براش خیلی مناسبه. میتونی هر از گاهی برگ های پتوس رو با آب اسپری کنی تا شاداب تر بمونه.
- تکثیر آسون : پتوس خیلی راحت از طریق قلمه تکثیر میشه. کافیه یه قلمه از ساقه شو جدا کنی و تو آب یا خاک بذاری تا ریشه بزنه و یه گیاه جدید داشته باشی!
۵. سانسوریا : گیاه شمشیری مقاوم و تصفیه کننده هوا
سانسوریا که بهش گیاه شمشیری هم میگن یه گیاه آپارتمانی خیلی مقاوم و کم توقعه که به خاطر برگ های بلند و شمشیری شکلش معروفه. سانسوریا به نور کم مقاومه و برای آشپزخونه هایی که نور متوسط دارن یه انتخاب عالیه.
چرا سانسوریا برای آشپزخونه مناسبه؟
- مقاومت بی نظیر : سانسوریا یکی از مقاوم ترین گیاهان آپارتمانیه و به کم آبی کم نوری و بی توجهی مقاومه! اگه یادت بره آبش بدی یا نورش کم باشه خیلی زود پژمرده نمیشه. برای کسایی که زیاد سفر میرن یا وقت زیادی برای نگهداری گیاهان ندارن سانسوریا یه گزینه ایده آله.
- تصفیه هوای فوق العاده : سانسوریا یکی از قوی ترین گیاهان تصفیه کننده هواست و شب ها اکسیژن تولید میکنه. داشتن سانسوریا تو آشپزخونه باعث میشه هوای خونه ت همیشه تمیز و پر از اکسیژن باشه.
- شکل ظاهری خاص و مدرن : برگ های شمشیری سانسوریا ظاهر خیلی شیک و مدرنی بهش میده و میتونه به دکوراسیون آشپزخونه ت یه جلوه خاص بده.
- نگهداری خیلی راحت : سانسوریا به آبیاری زیاد حساسه و نور کم رو هم تحمل میکنه. نگهداریش خیلی راحته و برای مبتدی ها هم مناسبه.
نکات نگهداری سانسوریا در آشپزخونه :
- نور : سانسوریا نور غیرمستقیم و ملایم رو ترجیح میده ولی نور کم رو هم تحمل میکنه. از قرار دادن سانسوریا در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کن چون باعث سوختگی برگ هاش میشه.
- آبیاری : سانسوریا رو بین دو آبیاری بذار خاکش کاملا خشک بشه. آبیاری زیاد دشمن سانسوریاست و باعث پوسیدگی ریشه هاش میشه. تو فصل زمستون که رشد سانسوریا کمتر میشه آبیاریشو کمتر هم کن.
- زهکشی : زهکشی خوب گلدون سانسوریا خیلی مهمه. مطمئن شو که گلدونت سوراخ زهکشی داشته باشه و آب اضافی از زیرش خارج بشه.
- تکثیر : سانسوریا از طریق قلمه برگ و پاجوش تکثیر میشه. تکثیرش خیلی آسونه و میتونی به راحتی ازش گیاهان جدید درست کنی.
۶. زامیفولیا : گیاه همیشه سبز مقاوم به کم نوری و کم آبی
زامیفولیا که بهش گیاه ZZ هم میگن یه گیاه آپارتمانی خیلی مقاوم و شیک که به خاطر برگ های براق و سبز تیره و ساقه های گوشتیش معروفه. زامیفولیا به کم نوری و کم آبی مقاومه و برای آشپزخونه هایی که نور کم یا متوسط دارن یه انتخاب عالیه.
چرا زامیفولیا برای آشپزخونه یه انتخاب هوشمندانه ست؟
- مقاومت باورنکردنی : زامیفولیا یکی از مقاوم ترین گیاهان آپارتمانیه و به شرایط سخت محیطی خیلی خوب مقاومت میکنه. کم آبی کم نوری بی توجهی همه رو تحمل میکنه! اگه خیلی آدم پرمشغله ای هستی و وقت زیادی برای نگهداری گیاهان نداری زامیفولیا بهترین دوستته.
- ظاهر شیک و مدرن : زامیفولیا ظاهر خیلی شیک و مدرنی داره و به دکوراسیون های مینیمال و مدرن خیلی خوب میاد. برگ های براق و ساقه های گوشتیش یه جلوه خاص به آشپزخونه ت میدن.
- تصفیه هوا : زامیفولیا هم مثل خیلی از گیاهان دیگه هوا رو تصفیه میکنه و سموم رو جذب میکنه.
- نگهداری فوق العاده آسون : زامیفولیا به آبیاری زیاد حساسه و نور کم رو هم تحمل میکنه. نگهداریش خیلی راحته و برای کسایی که تجربه باغبونی ندارن هم مناسبه.
نکات نگهداری زامیفولیا در آشپزخونه :
- نور : زامیفولیا نور غیرمستقیم و ملایم رو ترجیح میده ولی نور کم رو هم خیلی خوب تحمل میکنه. از قرار دادن زامیفولیا در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کن چون باعث سوختگی برگ هاش میشه.
- آبیاری : زامیفولیا رو بین دو آبیاری بذار خاکش کاملا خشک بشه. آبیاری زیاد دشمن زامیفولیاست و باعث پوسیدگی ریشه هاش میشه. زامیفولیا آب رو تو ساقه ها و برگ هاش ذخیره میکنه و به کم آبی مقاومه.
- زهکشی : زهکشی خوب گلدون زامیفولیا خیلی مهمه. مطمئن شو که گلدونت سوراخ زهکشی داشته باشه.
- سمی بودن : زامیفولیا گیاه سمیه و باید از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه داشته بشه. البته تماس با برگ هاش سمی نیست ولی خوردن برگ هاش میتونه باعث مسمومیت بشه.
گیاهان مقاوم به نور کم برای آشپزخانه های کم نور
اگه آشپزخونه ت نور خیلی کمی داره یا اصلا پنجره نداره باز هم میتونی گیاهان خوشگل و سرحال توش داشته باشی. خوشبختانه یه سری گیاهان هستن که عاشق سایه و نور کم هستن و تو اینجور آشپزخونه ها خیلی خوب رشد میکنن.
اگر براتون این سوال پیش آمده که علت زرد شدن گل های آپارتمانی چیست؟ پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید.
۷. آگلونما : گیاه همیشه سبز زیبا و مقاوم به سایه
آگلونما که بهش گیاه همیشه سبز چینی هم میگن یه گیاه آپارتمانی زیبا با برگ های پهن و طرح دار که به خاطر مقاومت به سایه و نور کم معروفه. آگلونما برای آشپزخونه هایی که نور کمی دارن یه انتخاب فوق العاده ست.
چرا آگلونما برای آشپزخونه کم نور مناسبه؟
- مقاومت به سایه : آگلونما عاشق سایه ست و نور کم رو خیلی خوب تحمل میکنه. اگه آشپزخونه ت پنجره نداره یا نور کمی داره آگلونما یه گیاه ایده آله برات.
- برگ های زیبا و طرح دار : آگلونما برگ های خیلی خوشگل و متنوعی داره با طرح ها و رنگ های مختلف. میتونی آگلونما سفید آگلونما صورتی آگلونما قرمز یا آگلونما سبز تیره رو انتخاب کنی و به آشپزخونه ت رنگ و لعاب بدی.
- تصفیه هوا : آگلونما هم مثل خیلی از گیاهان دیگه هوا رو تصفیه میکنه و سموم رو جذب میکنه.
- نگهداری نسبتاً آسون : آگلونما به آبیاری زیاد حساسه و نور کم رو هم تحمل میکنه. نگهداریش نسبتاً آسونه و برای مبتدی ها هم مناسبه.
نکات نگهداری آگلونما در آشپزخونه :
- نور : آگلونما نور کم و سایه رو ترجیح میده. از قرار دادن آگلونما در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کن چون باعث سوختگی برگ هاش میشه. بهترین جا برای آگلونما تو آشپزخونه یه گوشه کم نور یا دور از پنجره ست.
- آبیاری : آگلونما رو بین دو آبیاری بذار خاکش کمی خشک بشه. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه هاش میشه. تو فصل زمستون که رشد آگلونما کمتر میشه آبیاریشو کمتر هم کن.
- رطوبت : آگلونما عاشق رطوبته و محیط آشپزخونه که معمولا رطوبتش بیشتره براش خیلی مناسبه. میتونی هر از گاهی برگ های آگلونما رو با آب اسپری کنی تا شاداب تر بمونه.
- سمی بودن : آگلونما گیاه سمیه و باید از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه داشته بشه.
۸. اسپاتی فیلوم : گیاه صلح دوست و تصفیه کننده هوای قوی
اسپاتی فیلوم که بهش گیاه صلح هم میگن یه گیاه آپارتمانی زیبا با برگ های سبز تیره و گل های سفید و ظریف که به خاطر مقاومت به سایه و تصفیه هوای قوی معروفه. اسپاتی فیلوم برای آشپزخونه هایی که نور خیلی کمی دارن یه انتخاب عالیه.
چرا اسپاتی فیلوم برای آشپزخونه کم نور توصیه میشه؟
- مقاومت به سایه : اسپاتی فیلوم عاشق سایه ست و نور کم رو خیلی خوب تحمل میکنه. حتی تو آشپزخونه های بدون پنجره هم میتونه زنده بمونه و رشد کنه.
- تصفیه هوای فوق العاده قوی : اسپاتی فیلوم یکی از قوی ترین گیاهان تصفیه کننده هواست و میتونه سموم و آلودگی های هوا رو به طور موثری جذب کنه. داشتن اسپاتی فیلوم تو آشپزخونه باعث میشه هوای خونه ت همیشه تمیز و سالم باشه.
- گل های زیبا و آرامش بخش : گل های سفید و ظریف اسپاتی فیلوم خیلی زیبا و آرامش بخش هستن و میتونن به دکوراسیون آشپزخونه ت یه جلوه خاص بدن.
- نگهداری نسبتاً آسون : اسپاتی فیلوم به آبیاری زیاد حساسه و نور کم رو هم تحمل میکنه. نگهداریش نسبتاً آسونه و برای مبتدی ها هم مناسبه.
نکات نگهداری اسپاتی فیلوم در آشپزخونه :
- نور : اسپاتی فیلوم نور کم و سایه رو ترجیح میده. از قرار دادن اسپاتی فیلوم در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کن چون باعث سوختگی برگ هاش میشه. بهترین جا برای اسپاتی فیلوم تو آشپزخونه یه گوشه کم نور یا دور از پنجره ست.
- آبیاری : اسپاتی فیلوم رو وقتی سطح خاکش خشک شد آبیاری کن. اسپاتی فیلوم به خشکی مقاومه و اگه یه وقت یادت بره آبش بدی خیلی زود پژمرده نمیشه. ولی آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه هاش میشه.
- رطوبت : اسپاتی فیلوم عاشق رطوبته و محیط آشپزخونه که معمولا رطوبتش بیشتره براش خیلی مناسبه. میتونی هر از گاهی برگ های اسپاتی فیلوم رو با آب اسپری کنی تا شاداب تر بمونه.
- سمی بودن : اسپاتی فیلوم گیاه سمیه و باید از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه داشته بشه.
۹. سرخس بوستون : گیاه آویز زیبا و دوستدار رطوبت
سرخس بوستون یه گیاه آویز زیبا و پرطرفدار با برگ های ظریف و آبشاری که عاشق رطوبت و نور کم هست. سرخس بوستون برای آشپزخونه هایی که نور کم دارن و رطوبتشون بالاست یه انتخاب بی نظیره.
چرا سرخس بوستون برای آشپزخونه های کم نور و مرطوب مناسبه؟
- عاشق رطوبت : سرخس بوستون عاشق رطوبته و محیط آشپزخونه که معمولا رطوبتش بیشتره براش خیلی ایده آله. بخار پخت و پز و رطوبت ناشی از شستن ظرف ها به شادابی سرخس بوستون کمک میکنه.
- زیبایی و جلوه آویز : سرخس بوستون یه گیاه آویزه و میتونی اونو تو گلدون آویزون بذاری و از سقف یا قفسه ها آویزون کنی و یه جلوه آبشاری سبز و زیبا به آشپزخونه ت بدی.
- تصفیه هوا : سرخس بوستون هم مثل خیلی از گیاهان دیگه هوا رو تصفیه میکنه و سموم رو جذب میکنه.
- نگهداری نسبتاً حساس : سرخس بوستون نسبت به بقیه گیاهان این لیست نگهداریش یکم حساس تره و نیاز به توجه بیشتری داره. ولی اگه رطوبت و نور مناسب رو براش فراهم کنی خیلی خوب رشد میکنه و حسابی خوشحالت میکنه.
نکات نگهداری سرخس بوستون در آشپزخونه :
- نور : سرخس بوستون نور کم و سایه رو ترجیح میده. از قرار دادن سرخس بوستون در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کن چون باعث سوختگی برگ هاش میشه. بهترین جا برای سرخس بوستون تو آشپزخونه یه گوشه کم نور و دور از پنجره ست.
- آبیاری : سرخس بوستون رو همیشه مرطوب نگه دار. خاک سرخس بوستون نباید خشک بشه. بهترین روش آبیاری سرخس بوستون آبیاری از زیر گلدونه. گلدون سرخس بوستون رو تو یه ظرف آب بذار تا از زیر آب جذب کنه.
- رطوبت : رطوبت بالا برای سرخس بوستون خیلی مهمه. میتونی هر روز برگ های سرخس بوستون رو با آب اسپری کنی یا گلدونشو روی یه زیرگلدونی پر از سنگریزه و آب بذاری تا رطوبت محیط اطرافش بیشتر بشه.
- هرس کردن : برگ های خشک و قهوه ای شده سرخس بوستون رو مرتب هرس کن تا گیاهت همیشه مرتب و زیبا بمونه.
۱۰. پپرومیا : گیاه کوچک و جمع و جور با تنوع بی نظیر
پپرومیا یه گروه بزرگ از گیاهان آپارتمانی کوچک و جمع و جوره با برگ های گوشتی و متنوع که به خاطر مقاومت به سایه و نگهداری آسون معروفن. پپرومیا برای آشپزخونه هایی که نور کم دارن و فضای محدودی دارن یه انتخاب عالیه.
چرا پپرومیا برای آشپزخونه های کوچک و کم نور مناسبه؟
- اندازه کوچک و جمع و جور : پپرومیا گیاه کوچیکیه و فضای زیادی اشغال نمیکنه. میتونی اونو به راحتی روی پیشخوان آشپزخونه قفسه ها یا طاقچه ها بذاری.
- تنوع بی نظیر : پپرومیا انواع خیلی زیادی داره با برگ های مختلف از نظر شکل رنگ و طرح. میتونی پپرومیا هندوانه ای پپرومیا قاشقی پپرومیا چروک یا پپرومیا ابلق رو انتخاب کنی و تنوع رو به آشپزخونه ت بیاری.
- مقاومت به سایه : پپرومیا به سایه مقاومه و نور کم رو خیلی خوب تحمل میکنه.
- نگهداری آسون : پپرومیا به آبیاری زیاد حساسه و نور کم رو هم تحمل میکنه. نگهداریش خیلی راحته و برای مبتدی ها هم مناسبه.
نکات نگهداری پپرومیا در آشپزخونه :
- نور : پپرومیا نور کم و سایه رو ترجیح میده. از قرار دادن پپرومیا در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کن چون باعث سوختگی برگ هاش میشه. بهترین جا برای پپرومیا تو آشپزخونه یه گوشه کم نور یا دور از پنجره ست.
- آبیاری : پپرومیا رو بین دو آبیاری بذار خاکش کاملا خشک بشه. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه هاش میشه. پپرومیا گیاه گوشتیه و آب رو تو برگ هاش ذخیره میکنه و به کم آبی مقاومه.
- زهکشی : زهکشی خوب گلدون پپرومیا خیلی مهمه.
- تکثیر : پپرومیا خیلی راحت از طریق قلمه برگ و قلمه ساقه تکثیر میشه.
نکات طلایی برای نگهداری گیاهان در آشپزخونه
خب تا اینجا کلی گیاه خوشگل و مناسب برای آشپزخونه رو با هم بررسی کردیم. حالا میخوام چندتا نکته طلایی و کاربردی بهت بگم که بهت کمک کنه گیاهانت تو آشپزخونه ت همیشه سرحال و شاداب بمونن :
- گلدون مناسب انتخاب کن : گلدون گیاهت باید زهکشی خوبی داشته باشه تا آب اضافی از زیرش خارج بشه و ریشه هاش نپوسن. گلدون های سفالی و سرامیکی برای گیاهان آشپزخونه خیلی مناسبن.
- خاک مناسب استفاده کن : برای هر گیاهی خاک مخصوص به خودش رو استفاده کن. خاک های مخصوص گیاهان آپارتمانی تو بازار هستن که میتونی ازشون استفاده کنی.
- آبیاری رو درست انجام بده : آبیاری زیاد یا کم هر دو برای گیاهان مضر هستن. قبل از آبیاری سطح خاک گیاهت رو چک کن. وقتی سطح خاک خشک شد دوباره آبش بده. نوع آبیاری هر گیاه رو هم که بالاتر توضیح دادم یادت نره!
- نور کافی به گیاهت برسون : نور یکی از مهم ترین عوامل برای رشد گیاهانه. گیاه مناسب با نور آشپزخونه ت رو انتخاب کن و مطمئن شو که نور کافی بهش میرسه.
- رطوبت رو فراموش نکن : آشپزخونه معمولا رطوبتش بیشتره و این برای خیلی از گیاهان آپارتمانی خیلی خوبه. میتونی با اسپری کردن آب روی برگ ها یا گذاشتن گلدون روی زیرگلدونی پر از سنگریزه و آب رطوبت محیط اطراف گیاهت رو بیشتر کنی.
- کوددهی رو جدی بگیر : گیاهان برای رشد بهتر و گلدهی نیاز به کود دارن. تو فصل رشد گیاه (بهار و تابستون) هر دو هفته یه بار به گیاهت کود مخصوص گیاهان آپارتمانی بده.
- هرس کردن رو فراموش نکن : برگ های خشک و زرد شده گیاهت رو مرتب هرس کن تا گیاهت همیشه مرتب و زیبا بمونه و انرژی گیاه صرف رشد برگ های جدید بشه.
- به گیاهانت عشق بورز : گیاهان هم مثل موجودات زنده دیگه به عشق و توجه نیاز دارن. با گیاهانت حرف بزن بهشون آب بده نورشون رو تنظیم کن و از دیدن رشدشون لذت ببر!
پرسش و پاسخ های گیاهی آشپزخونه ای!
خب رسیدیم به بخش جذاب پرسش و پاسخ! اینجا میخوام به سه تا از سوال های پرتکراری که ممکنه برات پیش بیاد جواب بدم :
سوال اول : من اصلا تجربه نگهداری گیاه ندارم از کجا شروع کنم؟
جواب : نگران نباش دوست من! همه ما یه روزی مبتدی بودیم. برای شروع بهت پیشنهاد میکنم سراغ گیاهان مقاوم و کم توقع مثل پتوس سانسوریا یا زامیفولیا بری. این گیاهان خیلی راحت نگهداری میشن و اگه یه کم کم توجهی کنی هم قهر نمیکنن! با این گیاهان شروع کن و کم کم که دستت راه افتاد میتونی سراغ گیاهان حساس تر هم بری. فقط یادت باشه کلید موفقیت تو باغبونی صبر و حوصله ست.
سوال دوم : آشپزخونه من خیلی کوچیکه بازم میتونم گیاه داشته باشم؟
جواب : معلومه که میتونی! اتفاقا آشپزخونه های کوچیک خیلی دنج و باحال میشن وقتی چند تا گیاه توشون باشه. برای آشپزخونه های کوچیک سراغ گیاهان کوچک و جمع و جور مثل پپرومیا ساکولنت ها یا گیاهان آویز مثل پتوس و سرخس بوستون برو. میتونی از قفسه ها طاقچه ها و حتی کابینت های دیواری برای گذاشتن گلدون ها استفاده کنی و فضای سبز عمودی تو آشپزخونه ت درست کنی. هیچ آشپزخونه ای برای گیاهان خیلی کوچیک نیست!
سوال سوم : من خیلی فراموشکارم و یادم میره به گیاهان آب بدم چه گیاهی مناسب منه؟
جواب : نگران نباش خیلی از ماها همینطوریم! برای تو گیاهان مقاوم به خشکی مثل سانسوریا زامیفولیا ساکولنت ها و کاکتوس ها بهترین انتخاب هستن. این گیاهان آب رو تو برگ ها و ساقه هاشون ذخیره میکنن و به کم آبی مقاومن. اگه یه وقت یادت بره بهشون آب بدی خیلی زود پژمرده نمیشن. فقط یادت باشه حتی مقاوم ترین گیاهان هم به آب نیاز دارن پس سعی کن هر از گاهی بهشون سر بزنی و آبشون بدی!
نتیجه گیری : آشپزخونه تو سبز کن زندگیتو با طراوت!
خب سفر گیاهی ما به آشپزخونه هم به آخر رسید! امیدوارم کلی اطلاعات مفید و کاربردی به دست آورده باشی و دیگه تردیدی برای سبز کردن آشپزخونه ت نداشته باشی. یادت باشه گیاهان فقط دکوراسیون نیستن اونا رفقای سبز خونگی ما هستن که به خونمون روح میدن هوا رو تصفیه میکنن و بهمون حس خوبی میدن.
پس معطل چی هستی؟ همین الان دست به کار شو نور آشپزخونه تو بررسی کن گیاه مورد علاقه تو انتخاب کن و آشپزخونه تو تبدیل به یه جنگل کوچیک خونگی پر از طراوت و زندگی کن! مطمئن باش پشیمون نمیشی! و اگه سوالی راجبه نگهداری از گیاهان آپارتمانی و خرید گلدان داشتی به باغ گل رضوان یه سر بزن.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "معرفی گیاهان مناسب برای فضای آشپزخانه" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "معرفی گیاهان مناسب برای فضای آشپزخانه"، کلیک کنید.