آیا مصرف زیاد زعفران باعث سقط جنین می شود؟
یکی از سؤالاتی که همواره برای زنان باردار وجود دارد این است که زعفران و سقط جنین واقعیت دارد؟ خوردن چه مقدار زعفران در بارداری خطرناک است؟ دلیل این سؤال را شاید بتوان در گذشته دانست در متونی که از گذشته به جای مانده است از زعفران به عنوان یکی از موادی که برای سقط جنین به کار برده می شود نام برده شده است .
تاکنون تحقیقات مختلفی در زمینه تأثیر زعفران بر سقط جنین انجام شده است. به دلیل اینکه اغلب مطالعات به صورت آزمایشگاهی و بر روی موش ها انجام شده اند نمی توان به طور کامل به آن ها استناد کرد و آن ها را مؤثر دانست. ما در ادامه این مقاله سعی داریم تا تأثیر زعفران بر سقط جنین را مرود بررسی قرار دهیم. اگر شما هم از جمله افرادی هستید که از مصرف زعفران در دوران بارداری ترس دارید تا پایان مقاله همراه ما باشید.
مصرف زعفران در دوران بارداری خطرناک است؟
مصرف زعفران در دوران بارداری نه تنها بی خطر است بلکه خواص دارویی متعددی دارد. مصرف این ادویه در بارداری کمک می کند تا از استرس درد تغییرات خلقی و ناراحتی های بارداری رهایی یابید. اما اگر زعفران در مقادیر زیادی مصرف شود اثرات نامطلوب نیز دارد. زعفران یکی از مواد مغذی برای بدن است و همانند سایر مواد اگر بیش از حد در یک وعده مصرف شود باعث بروز عوارض جانبی می شود این عوارض جانبی در همه ی افراد رخ می دهند و ربطی به حامله بودن فرد ندارد. در واقع اینکه مصرف زعفران باعث سقط جنین می شود باوری کاملاً غلط است.
اگر در یک وعده بیش از 12 گرم زعفران مصرف شود احتمال سقط جنین بالا می رود در غیر این صورت مصرف زعفران هیچ اشکالی ندارد. مصرف متعادل زعفران نه تنها هیچ عوارضی برای زنان باردار ندارد بلکه دارای خواصی است که برای زنان باردار ضروری هستند. زعفران ضدافسردگی است باعث افزایش تولید گلبول های قرمز می شود و عفونت های قارچی را کنترل می کند. در ادامه در مورد زعفران و سقط جنین بیشتر خواهید دانست.
در دوران بارداری می توان از دوز های پایین و مشخص زعفران به صورت دم نوش و مخلوط در غذا استفاده کرد. اگر زعفران بیش از 12 گرم در یک وعده مصرف شود به دلیل اینکه باعث افزایش انقباضات رحمی می شود خطر زعفران و سقط جنین را بالا می برد. بهتر است در سه ماه ی اول بارداری زعفران کمتر مرود استفاده قرار گیرد.
بهترین زمان مصرف زعفران برای زنان باردار
ترجیح این است که در سه ماهه ی اول بارداری زعفران بسیار کم مصرف شود. در سه ماه دوم بارداری بهتر زعفران به صورت مخلوط در یک لیوان شیر گرم صبح و شب مصرف شود. زعفرانی که در شیر مخلوط می شود باید کمتر از یک چهار قاشق غذاخوری باشد. نمی توان در طول بارداری زعفران را به صورت کامل حذف کرد چراکه مصرف زعفران به صورت متعادل به حرکت جنین کمک می کند. بعضی از متخصصان توصیه می کنند که زنان باردار زعفران را از ماه پنجم بارداری مصرف کنند.
دوز مناسب زعفران برای زنان باردار
در سه ماه ی دوم بارداری شما می توانید روزانه تا 10 گرم زعفران مصرف کنید. اگر بیش از این مقدار در طول روز زعفران مصرف شود هر چند که باعث سقط نمی شود اما باعث اختلال در رشد و تکامل جنین می شود. مصرف متعادل زعفران به دلیل خواص خون سازی که دارد برای مادر و جنین ضروری است و نمی توان به طور کامل زعفران را از رژِیم غذایی افراد باردار حذف کرد مگر به دستور پزشک متخصص.
مصرف زعفران در ۳ ماهه دوم
در ۳ ماهه اول بارداری زیاده روی در خوردن زعفران امکان سقط جنین را افزایش می دهد بنابراین توصیه می شود مصرف زعفران از سه ماهه دوم بارداری یعنی حدود هفته پانزدهم آغاز شود. درسه ماهه دوم بارداری مصرف زعفران باید تحت نظر پزشک انجام شود. اگر بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف شود بر رشد و تکامل جنین اثرات منفی می گذارد.
مصرف زعفران در ۳ ماهه آخر
با توجه به مطالعات انجام شده برروی اثرات گیاهان دارویی مختلف در کاهش درد زایمان و همچنین کاربردهای فراوان این گیاهان در طب سنتی به نظر می رسد این داروها بتوانند جایگزین مناسبی در این زمینه باشند. از جمله این گیاهان زعفران می باشد که در طب سنتی و مطالعات امروزی به اثرات مسکن و ضد درد آن بسیار اشاره شده است و می تواند به زنان در تحمل دردهای بارداری کمک کند.
درد تجربه حسی ناخوشایندی است که کنترل و تسکین آن یکی از اهداف مراقبت های بهداشتی و درمانی می باشد. درد زایمان یکی از شدیدترین انواع شناخته شده درد و شایع ترین واکنش عاطفی زنان طی زایمان است که باعث طولانی شدن سیر زایمان و ایجاد خستگی در مادر می شود. همچنین درد زایمان و استرس ناشی از آن باعث گرایش زنان باردار به سزارین شده که عوارض جانبی متعددی دارد. امروزه برای زایمان راحت مادران روش های متفاوتی توصیه می شود تا گرایش به زایمان طبیعی بیشتر شده و دردهای زایمان کاهش یابد. یکی از این روش ها گرایش به مصرف گیاهان دارویی است.
طی تحقیقات صورت گرفته بر روی خانم های باردار مشاهده شد که مصرف زعفران در ماه های آخر بارداری موجب ارتجاعی شدن رحم شده و زایمان را آسان تر می کند. مصرف زعفران پس از ۳ ماهه اول به بعد اثر خود را در ساعات نزدیک زایمان و با شروع درد نشان می دهد چرا که بر روی هورمون هایی که باعث انقباض رحم می شوند اثر گذاشته و باعث افزایش ترشح این هورمون شده دهانه رحم حالت انقباضی خود را از دست می دهد و از زایمان سخت جلوگیری می نماید به همین علت جهت کاهش درد زایمان شربت زعفران را مفید می دانند.
از طرف دیگر زنان باردار درماه های آخر بارداری دچار اضطراب و تشویش می شوند که این امر موجب خستگی انقباض ماهیچه های رحمی تشدید درد زایمان و اختلال در روند زایمان طبیعی خواهد شد. ترس و اضطراب به هنگام زایمان منجر به کند شدن سیر زایمان و انقباض عضلات و به تبع آن افزایش حساسیت به درد شده که این موارد گاهی عوارضی برای جنین نیز به همراه خواهد داشت.
طی مطالعات انجام شده توسط محققان در رابطه با تأثیر نوعی کپسول خوراکی بر روی اضطراب به هنگام زایمان این نتیجه حاصل شد که زعفران با خاصیت آرامش بخش خود می تواند باعث کاهش میزان اضطراب و خستگی شده و اثری مانند دیازپام داشته باشد به این معنی که ضد اضطراب مسکن و منبسط کننده عضلات است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا مصرف زیاد زعفران باعث سقط جنین می شود؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا مصرف زیاد زعفران باعث سقط جنین می شود؟"، کلیک کنید.