عراق هم به ایران پشت کرد/ ماجرا چیست؟

عراق هم به ایران پشت کرد/ ماجرا چیست؟

به گزارش خبرگزاری قدم آخر براساس گزارش یورونیوز وزیر نفت عراق گفت: عراق به گازی که در حال حاضر از ایران وارد می کند نیاز دارد اما دولت تلاش های جدی برای پایان دادن به این واردات انجام می دهد.

اقتصادآنلاین نوشت: عراق روز چهارشنبه ۱۵ ژانویه (۲۶ دی) اعلام کرد که به زودی توافقی را برای توسعه چهار میدان نفتی در کرکوک و کاهش گازسوزی با شرکت نفتی بریتانیایی «بریتیش پترولیوم» نهایی خواهد کرد.
 
این پروژه عظیم در شمال عراق شامل طرح هایی برای بازیابی گازهای سوزانده شده به منظور افزایش تولید برق در کشور خواهد بود.
 
گازسوزی به معنای عمل آلاینده ای است که در آن گازهای اضافی هنگام حفاری نفت سوزانده می شوند. این روش نسبت به جمع آوری گاز هدر رفته ارزان تر است.
 
دولت عراق و شرکت بریتیش پترولیوم سه شنبه شب یک یادداشت تفاهم جدید در لندن امضا کردند. این توافق در جریان سفر محمد شیاع السودانی نخست وزیر و دیگر وزرای ارشد عراق به بریتانیا نهایی شده است.
 
حیان عبدالغنی وزیر نفت عراق پس از امضای توافق جدید گفت که این پروژه تولید چهار میدان نفتی را از حدود ۳۵۰ هزار بشکه در روز به ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد داد.
 
بر اساس گزارش بانک جهانی عراق پس از روسیه و ایران سومین رتبه گازسوزی در جهان را دارد و در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۸ میلیارد متر مکعب گاز سوزانده است.
 
دولت عراق حذف گازسوزی را یکی از اولویت های خود قرار داده و برنامه هایی برای کاهش ۸۰ درصدی این عمل تا سال ۲۰۲۶ و حذف کامل آن تا سال ۲۰۲۸ دارد.
 
آقای عبدالغنی اضافه کرد: «این فقط مسئله سرمایه گذاری و افزایش تولید نفت نیست… بلکه بهره برداری از گاز نیز مطرح است. ما دیگر نمی توانیم گازسوزی را هر مقدار که باشد تحمل کنیم.»
 
او ادامه داد: «ما به این گاز نیاز داریم گازی که عراق در حال حاضر از ایران وارد می کند. دولت تلاش های جدی برای پایان دادن به این واردات انجام می دهد».
 
عراق به شدت به گاز ایران وابسته است که تقریباً یک سوم نیازهای انرژی کشور را پوشش می دهد.
 
شرکت بریتیش پترولیوم یکی از بزرگ ترین فعالان خارجی در بخش نفت عراق است و سابقه تولید نفت در این کشور به دهه ۱۹۲۰ زمانی که عراق تحت قیمومیت بریتانیا بود بازمی گردد.
 
بر اساس گزارش بانک جهانی عراق ۱۴۵ میلیارد بشکه ذخایر اثبات شده نفتی دارد که از بزرگ ترین ذخایر جهان است و معادل ۹۶ سال تولید با نرخ فعلی است.

بغداد توافق امنیتی با بریتانیا امضا می کند

همزمان با سفر هیئت عراقی به بریتانیا محمد شیاع سودانی اعلام کرد که کشورش قصد دارد یک توافق امنیتی دوجانبه و یک توافق شراکت استراتژیک با بریتانیا امضا کند.
 
سودانی به خبرگزاری رویترز گفت: «این زمان بندی هم برای مسیر روابط عراق با بریتانیا و هم به دلیل تحولات منطقه ای که نیاز به مشورت های بیشتری دارد بسیار مهم است».
 
او اعلام کرد که توافق امنیتی بین بریتانیا و عراق روابط نظامی دوجانبه را توسعه خواهد داد. این توافق پس از اعلام سال گذشته ائتلاف به رهبری آمریکا مبنی بر پایان کار در عراق در سال ۲۰۲۶ صورت می گیرد.
 
سودانی در خصوص توافق شراکت استراتژیک گفت: «این یکی از لحظات کلیدی در روابط بین عراق و بریتانیا است. می توانم آن را آغاز یک دوران جدید در روابط توصیف کنم.» او جزئیات بیشتری از این توافق ارائه نکرد.
 
سودانی اضافه کرد که در این سفر قراردادهای بزرگی نیز با شرکت های بریتانیایی امضا خواهد شد و تاکید کرد: «این سفر صرفاً یک دیدار تشریفاتی نیست».

223225

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عراق هم به ایران پشت کرد/ ماجرا چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عراق هم به ایران پشت کرد/ ماجرا چیست؟"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه