«وفا» به دنبال ایجاد عشق؛ معرفی هنرمندانه حضرت ابوالفضل(ع) به جامعه

«وفا» به دنبال ایجاد عشق؛ معرفی هنرمندانه حضرت ابوالفضل(ع) به جامعه

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: دانشگاه باید حضرت ابوالفضل العباس(ع) را دائم و به واسطه هنر به عنوان الگو به جامعه معرفی کند.

به گزارش خبرنگار قدم آخر مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره سراسری وفا از سری برنامه های چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی امروز ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ با حضور مسئولان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل همزمان با ولادت حضرت ابوالفضل (ع) با معرفی آثار منتخب و برگزیده برگزار شد.

فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: دانشگاه سه وظیفه دارد؛ تولید علم تربیت عالم و جهت دهی به تولید علم اگر در کنار علم به تولید عالم و جهت دهی به علم و عالم توجه نکنیم در بهترین حالت عالم غیر مهذب تربیت خواهیم کرد که از هر چیزی برای جامعه و انسانیت خطرناک تر است؛ اما اگر علم و عالم توسط دانشگاه جهت دهی شود باعث رشد جامعه خواهد شد.

وی تربیت را به دو روش عقلانی و محبتی ممکن دانست و افزود: منظور از روش عقلانی همان روش معمول است که در هر آموزشگاهی انجام می شود؛ اما در روش محبتی فرد در جاذبه یک شخصیت بزرگ قرار گرفته و متأثر از او می شود. مانند افرادی که تحت تأثیر جاذبه حضرت محمد (ص) قرار گرفته و مسلمان شدند و رشد کردند. حضرت امام راحل نیز می فرمایند که مهم ترین راه تربیت محبت است.

برگزیدگان چهارمین جشنواره سراسری وفا معرفی شدند

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: برای محقق کردن روش محبتی به الگو نیاز داریم. یکی از مهم ترین الگو ها وجود حضرت ابوالفضل العباس(ع) است و اگر می خواهیم که جامعه یک جامعیت جامعه تربیت شده باشد باید چنین الگو هایی را در جامعه رواج دهیم؛ چراکه عشق حضرت عباس(ع) این قدرت را دارد که انسان را به قله برساند.

جهان بین خصوصیات اخلاقی حضرت عباس(ع) را پرشمار دانست و عنوان کرد: ازجمله ویژگی های بارز حضرت عباس (ع) ایمان استوار شجاعت وفاداری و ولایت پذیری بوده؛ اکنون جامعه نیازمند افرادی است که چنین ویژگی هایی را داشته باشند و اگر دانشگاه فارغ التحصیلی تحویل جامعه بدهد که این ویژگی ها را داشته باشد آنگاه به وظیفه خود عمل کرده است.

وی با بیان اینکه با برگزاری جشنواره های مانند جشنواره وفا به دنبال ایجاد عشق به چنین ویژگی ها و الگو هایی هستیم عنوان کرد: دانشگاه باید حضرت ابوالفضل حضرت عباس (ع) را دائم و به واسطه هنر به عنوان الگو به جامعه معرفی کند و از هنرمندان و مادحینی مانند محمدباقر تدین که این ویژگی ها را به جامعه تزریق می کنند تجلیل کند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: برای جلوگیری از انحراف در مداحی باید الگو ها دائماً معرفی شوند و یکی از کار های مهم دانشگاه این است که این الگو ها و قله ها را در بالا نگه دارد تا دچار انحراف نشوند؛ بنابراین انتشار و مستندسازی تجربه استادانی مانند تدین باید در دستور کار دانشگاه قرار گیرد و سبک این افراد به عنوان میراث معنوی ثبت و حفظ شود.

14 معصوم الگو برای خروج از ظلمات به سمت نور هستند

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل نیز گفت: جامعه هستی برای همراهی با نور الهی آفریده شده و خداوند قرآن را در راستای هدایت مردم برای رسیدن به این نور نازل کرده است؛ اگر ائمه معصومین نبودند افراد بسیار کمی به سمت نور هدایت می شوند 14 معصوم الگو های ما برای خروج از ظلمات به سمت نور هستند.

برگزیدگان چهارمین جشنواره سراسری وفا معرفی شدند

حجت الاسلام حمید واحدی زاده با اشاره به ابعاد مختلف شخصیتی حضرت عباس (ع) بیان کرد: همان طور که امام سجاد (ع) می فرمایند در قیامت شهدا غبطه جایگاه و منزلت این حضرت را خواهند خورد؛ چراکه وی همه شروط بندگی خداوند متعال ازجمله اطاعت و ولایت پذیری را داشت.

جشنواره امامت و مهدویت در بعد کشوری برگزار می شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل هم عنوان کرد: مفتخریم که امروز میزبان مفاخر مداحی و مولودی خوانی شهر و استان هستیم و وظیفه خود می دانیم از ادارات و نهاد هایی که یاریگر در اجرای این برنامه بودند تشکر کنیم.

فرشید سلیمی ادامه داد: جشنواره امامت و مهدویت در بعد کشوری و در مراکز استان ها در حال برگزاری است و جشنواره وفا ذیل این جشنواره قرار دارد و از آنجایی که اردبیل از سالیان دور به شهر حضرت ابوالفضل (س) معروف بوده به عنوان برگزارکننده این جشنواره انتخاب شده تا به ابعاد مختلف شخصیتی این حضرت بپردازد.

وی افزود: ما اردبیلی ها مفتخریم که از کودکی با این ابعاد شخصیتی انس گرفته و زندگی کرده ایم و خود را مقید به این آداب می دانیم.

هنر چکیده دل زلال انسان های پاک و متعالی است

دبیر تخصصی جشنواره سراسری وفا هم در بیانیه پایانی بیان کرد: بدون شک هنر چکیده دل زلال انسان های پاک و متعالی است که از اندیشه هایی والا سرچشمه می گیرد و پس از پالایش و آلایش در ذهن بلند پروازشان در دفتر خاطرات بشر ثبت و ضبط می شود.

سهیل افراز اضافه کرد: مایه مباهات است که استان اردبیل از قدیم یکی از قطب های مهم هنری کشور بوده و است. ظهور شاعران بزرگی مانند شاه اسماعیل صفوی(خطایی) عارف اردبیلی قمری اردبیلی بیضای اردبیلی تاج الشعرا یحیوی اردبیلی منزوی اردبیلی انور اردبیلی و… که آوازه آثارشان مرز های جغرافیایی را درنوردیده و در فرهنگ و هنر و ادبیات کشور و جهان جایگاه ویژه باز کرده خود مبین این مهم است. علاوه بر لزوم معرفی جایگاه هنری- ادبی این استان در کشور باید نسبت به ارتقا اعتلای فرهنگ هنر و ادبیات اقدامات لازم صورت گیرد که برگزاری جشنواره سراسری وفا می تواند یکی از این اقدامات مهم باشد.

وی ادامه داد: شناخت واقعه بزرگ عاشورا و شناساندن زوایای آن به جامعه بشری کاری است بس بزرگ؛ چراکه عاشورا نه تنها یک روز بلکه یک فرهنگ است. حماسه عاشورا با محور پایداری و جان فشانی به تاریخ بشریت رنگ آزادگی و عزت بخشید و تداوم فرهنگ عاشورا را می توان در لحظه های زندگی شاهد بود و به تصویر کشید.

دبیر تخصصی جشنواره سراسری وفا بیان کرد: مردم در ایام محرم تاسوعا و عاشورای حسینی با شرکت در مراسمات عزاداری جلوه های زیبایی از ارادت خود را به محضر ائمه اطهار(ع) به ویژه امام حسین(ع) و یاران با وفایش و حضرت ابوالفضل العباس(ع) به نمایش می گذارند که در راستای به تصویر کشیدن و گسترش فرهنگ حسینی و انتقال پیام نهضت عاشورا استفاده از ابزار هنری نقش مهمی و به سزایی ایفا می کند.

افراز اضافه کرد: با همین نگرش عالی چهارمین جشنواره سراسری وفا در استان اردبیل با محور علمدار کربلا حضرت ابوالفضل (ع) و با تلاش شبانه روزی عوامل علمی و اجرایی دبیرخانه جشنواره در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل برگزار می شود. با توجه به نقش عمیق و ریشه دار مردم استان اردبیل و مراسم ها و آیین های مختلفی که در این استان برگزار خواهد شد برای آفرینش های هنری- آیینی از این مراسم ها در این استان و نقاط مختلف کشور ظرفیتی وسیع وجود دارد.

وی افزود: هنر به همان اندازه که بی نیاز از ترجمه بوده نیازمند توجه است و برای بیان شایسته و اثربخشی آن در همه موضوعات لزوم حمایت های مادی و معنوی از هنرمندان در سطح کشور بیش ازپیش امری ضروری است و به همین دلیل باید برای حفظ توسعه و تداوم آن تلاش کرد. دبیرخانه جشنواره سراسری وفا با اهداف عالی در راستای تولید آثار فاخر و ارزشی با موضوع حضرت ابوالفضل العباس (ع) را منتشر کرد که مهلت ارسال آثار تا ۷ بهمن ۱۴۰۳ اعلام شد. پس از انتشار فراخوان آثار بسیار زیادی در رشته های مختلف به دبیرخانه رسید.

دبیر تخصصی جشنواره سراسری وفا با بیان اینکه داوری به دلیل نزدیکی کیفیت آثار بسیار زمان بر بود و با دقت کامل تک تک آثار با مؤلفه های مختلف بررسی دقیق شد ادامه داد: دریافت ۴۶۱ اثر فاخر برای جشنوار های که دوره چهارم خود را با لحاظ محدوده سنی شرکت کنندگان در این دوره سپری می کند قابل تحسین است. همه آثار رسیده به دبیرخانه دارای ارزش بلند بوده و از هر جهت برگزیده هستند؛ اما به دلیل محدودیت های خاص که قاعده همه جشنواره هاست لازم بود تعداد محدودی از آثار برای دریافت لوح قدردانی به دبیرخانه معرفی شود.

افراز گفت: با توجه به فضای آلوده دنیای امروز به تهاجم دولت های استعمارگرو جنگ های سخت و نرم علیه ملت های مسلمان و تأکید رهبر انقلاب به مقابله با این پدیده های خطرناک با شیوه های مختلف ازجمله شیوه های هنری- ادبی و استقبال بی نظیر هنرمندان ارزشی کشور به ویژه نسل جوان از جشنواره مذکور از مسئولان استان تقاضا دارد در استمرار این جشنواره در سال های آتی پشتیبان این رویداد مهم فرهنگی هنری و ادبی در کشور باشند.

وی توضیح داد: اکنون چهارمین دوره این جشنواره با پشتگرمی به همین امر توجه جوانان نوجوانان و هنرمندان حرفه ای کشور را به خود جلب کرده؛ هیئت داوران با آرزوی توفیق همه  دست اندرکاران و هنرمندان با آرزوی تداوم برگزاری این گونه جشنواره های فرهنگی پیشنهاد تشکیل دبیرخانه دائمی جشنواره سراسری وفا را در استان اردبیل دارد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "«وفا» به دنبال ایجاد عشق؛ معرفی هنرمندانه حضرت ابوالفضل(ع) به جامعه" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "«وفا» به دنبال ایجاد عشق؛ معرفی هنرمندانه حضرت ابوالفضل(ع) به جامعه"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه